nagrody Archives | ARCH_IT
104
archive,category,category-nagrody,category-104,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

nagrody

Z radością informujemy, iż projekt zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej Atmosfera na Nowych Żernikach (zespół: ARCH_IT oraz współautorzy: PAG GŁOWACKI, HORN ARCHITEKCI, S3NS oraz TSB) został nominowany do międzynarodowej nagrody uropean Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019.

Zakwalifikowaliśmy się do etapu finałowego w konkursie architektoniczno-urbanistycznym BGKN i SARP na koncepcję osiedla mieszkaniowego we Wrocławiu. Stay tuned! ...

W konkursie Fasada Roku Baumit 2017 znalazły się nasze dwie ostatnie realizacje budynków mieszkalnych wielorodzinnych: Osiedle Atmosfera na Nowych Żernikach oraz osiedle w Wysokiej. Zagłosujcie! Będzie nam bardzo miło :)
Osiedle Nowe Żerniki znalazło się w gronie 10 finalistów konkursu "Innowacje w Architekturze". Innowacje w architekturze to inicjatywa redakcji miesięcznika „Architektura-murator”. Całoroczne, ogólnopolskie wydarzenie ma na celu promowanie nowatorskich idei oraz śmiałych wizji, które zmieniają polską architekturę a także wspieranie nowatorskich projektów, sposobów pracy, uczelni i produktów.
Na portalu miejskich aktywistów www.hipermiasto.com ukazał się artykuł "Pętla Andersa, czyli koncepcja zagospodarowania Wzgórza i okolic" szeroko omawiający założenia projektowe i realizacyjne naszego projektu konkursowego z 2017 roku dla obszaru Wzgórza Andersa.
Nagroda SYBILLA 2016 Wydarzenie Muzealne Roku pod patronatem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego dla Muzeum Architektury we Wrocławiu za wystawę "Droga ku nowoczesności. Osiedla Werkbundu 1927-1932", w której opracowaniu i realizacji mieliśmy zaszczyt uczestniczyć! Cieszymy się!
Nasz projekt otrzymał I nagrodę w realizacyjnym konkursie architektoniczno-urbanistycznym na opracowanie koncepcji przebudowy schodów terenowych wraz z otoczeniem pomiędzy ulicą Kalwaryjską i ulicą Zamojskiego, stanowiących przedłużenie ulicy Śliskiej w Krakowie.
Otrzymaliśmy wyróżnienie w konkursie Brick Award 2017 za projekt zespołu sal gimnastycznych - Rozbudowę Zespołu Szkół Nr 5 - Budowę bloku sportowego wraz z salą do szermierki we Wrocławiu : )